Muaj: Shkurt 2018

Njoftim nga KEDS për ndërprerje të energjisë elektrike

Njoftim nga KEDS për ndërprerje të energjisë elektrike

Lajme, Shtime
KEDS përmes një njoftimi për media ka bërë të ditur se ditëve në vijim në disa vende të Shtimes do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike për shkak të realizimit të punimeve. Më 02.03.2018 do të ketë ndërprerje totale: NS 35/10kV Shtime (Kodi: 410460) prej orës 09:00 deri në ora 12:00. Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbeten: Davidovci,Rashinca Muzeqina, Vojnovci, Gjyrkoci, Rr. Ahmet Shtimja, Petrova, Reçaku (nje pjesë) dhe Mollopolci, Shtimja,Lagjja e Pajtimit dhe Godanci i Ulët. Pjesë e Shtimes, Qesta Reçakut, Reçaku, Belinci,Carraleva Topilla, Llanishti, Devetaku, Grejqevci, Zborci, Pjetërshtica, Duga dhe Karaçica. Fabrika Maksiti Putz, Koshare, Fitorja. Arsyeja e ndërprerjes: Mirëmbajtje preventive:Linja 35kV, ndërprerësit 35kV dh
Polis reagon për mospërfshirje të gruas në KPF në Shtime dhe Lipjan

Polis reagon për mospërfshirje të gruas në KPF në Shtime dhe Lipjan

Lajme, Shtime
Organiziata Joqeveritare POLIS ka dërguar një Komunikatë për Media për redaksinë shtimepress, lidhur me mospërfshirjen e gruas në Komitetin për Politike dhe Financa në Komunat Lipjan dhe Shtime, më poshtë lexoni reagimin. POLIS, duke qenë një organizatë joqeveritare aktive në monitorim, por edhe e përfshirë në politikëbërjen lokale, shprehë një opinion të saj në lidhje me disa zhvillime rreth konstituimit të komiteteve të Kuvendit Komunal në Lipjan dhe Shtime dhe për (mos) marrjen parasysh parimin e përfshirjes së barabart gjinore. Duke jetuar në një shoqëri, ku roli dominant dhe vendimmarrës është ende në duart e gjinisë së ‘fortë’, duhen patjetër veprime shtytëse për të i japur më shumë hapësirë dhe përfshirje gjinisë tjetër. Kuota gjinore nuk do të ishte promotori më i mirë barazi